Opnieuw zware aardbeving in Nepal

Nepal werd vandaag om 12 u 35 lokale tijd opnieuw opgeschrikt door een zware aardbeving, met een kracht van 7,3 op de schaal van Richter, gevolgd door naschokken. Het epicentrum ligt niet ver van de Mount Everest, in het noordoosten van Nepal.

  • Krish Dulal (cc by-sa 4.0) Het puin van de aardbeving op 25 april is nog niet weggeruimd, en er doet zich alweer een zware aardbeving voor in het Himalayagebergte Krish Dulal (cc by-sa 4.0)

Het Consortium 12-12 heeft al contact kunnen leggen met enkele hulpverleners van de ledenorganisaties die ter plaatse zijn. Die melden dat er op het moment van de beving paniek uitbrak en dat er momenteel gewonden naar de ziekenhuizen worden gebracht.

Er is nog geen nieuws over het mogelijke aantal slachtoffers, maar de intensiteit van de beving en de kwetsbaarheid van de bevolking doet vrezen dat aardbeving veel nieuwe slachtoffers kan maken buiten de hoofdstad. Ook zal de hulpverlening in het getroffen gebied niet gemakkelijk zijn, aangezien het epicentrum in afgelegen berggebieden ligt. Ook zijn er aardverschuivingen gesignaleerd; die kunnen de wegen blokkeren.

De zes ngo’s die deel uitmaken van het Consortium 12-12 (Caritas International, Dokters van de Wereld, Handicap International, Oxfam-Solidariteit, Plan België en UNICEF België) waren al voor de aardbeving actief in Nepal en beschikken over een stevig netwerk dat ze nu inschakelen om zo snel mogelijk zicht te krijgen op de noden en de te ondernemen actie.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2781   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2781  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.