Een clown in Cambodja

Blog

Een clown in Cambodja

Een clown in Cambodja
Een clown in Cambodja

Drie maanden in Cambodja. Dagelijks wegsmelten in dertig tot veertig graden warmte. 's Nachts in goedkope guesthouses die, met een beetje geluk, voorzien zijn van een ventilator en, als je veel geluk hebt, ook heel wat nachtelijk entertainment voorzien in de vorm van krioelende insecten op de muren van je vertrek. "Clownen" met zieke, arme, gehandicapte en weeskinderen.

Al zeven jaar ben ik sociaal clown. Ik probeer een traan in te wisselen voor een lach bij mensen in problemen. Voornamelijk kan je mij terugvinden in de Vlaamse ziekenhuizen onder de naam van “Clown Spik”. Drie tot vier keer per week bezoek ik daar de zieke kinderen. Zonder ballonnetjes, zonder goocheltrucjes, zonder programma. Elke keer probeer ik vanuit het niets, met de tools die de kamer en kind mij zelf aanreiken, een leuk clownsspel op poten te zetten. Met als enige doel, het kind even zijn problemen laten vergeten. Meestal lukt me dat, soms ook niet.

En zo leerde ik Noah kennen. Noah is intussen een mooi sterretje aan de hemel, vier jaar reeds. De laatste zes maanden voor hij een sterretje werd, had ik het genoegen om wekelijks bij hem thuis op bezoek te gaan. Na zijn vertrek hier op aarde liet hij bij mij een idee achter. Het avontuur dat nu luistert naar de naam  “Clowing Around”

Twee jaren geleden klonk dit allemaal nog als verre toekomstmuziek, iets onwaarschijnlijk. Een avontuur waar ik zeer naïef instapte. En nu, oktober 2013, sta ik op amper veertien dagen van het grote vertrek. Drie maanden Cambodja!

Van november tot en met januari ga ik dagelijks aan de slag in ziekenhuizen, scholen, weeshuizen. Maar ook op straat, op vuilnisbelten, in sloppenwijken of reis ik met organisaties mee.

Benieuwd hoe mijn avontuur zal evolueren? Volg me dan  op deze blog! Ik zal regelmatig foto’s en tekst droppen en af en toe een mini filmverslag…

Meer informatie over het hele project kan je ook terugvinden op ClowningAround.be