Lego start zoektocht naar alternatief voor plastic

Nieuws

Lego start zoektocht naar alternatief voor plastic

Lego start zoektocht naar alternatief voor plastic
Lego start zoektocht naar alternatief voor plastic

IPS

23 juni 2015

Speelgoedfabrikant Lego investeert 150 miljoen dollar om een alternatief te zoeken voor de plastic legoblokjes. Het bedrijf trekt hiervoor een team van honderd specialisten aan.

Elk jaar worden zo’n 60 miljard legoblokjes geproduceerd. Dat is een hoop plastic, afkomstig uit olie en een bron van afval. In 2012 al kondigde Lego aan dat het op zoek wil naar alternatieven tegen 2030, en nu maakt het daar ook werk van: het bedrijf investeert 150 miljoen dollar in een duurzaam onderzoekscentrum in het Deense Billund.

In het centrum wil Lego de huidige deskundigen groeperen en zo’n honderd extra specialisten aantrekken. Het team moet werken aan een nieuw, duurzaam materiaal voor de legoblokjes.

Verpakking

‘We hebben al belangrijke stappen genomen om onze klimaatafdruk te verkleinen en een positieve impact op de planeet te hebben, onder meer door onze verpakkingen te verkleinen, FSC-gelabelde verpakkingen te gebruiken en te investeren in windmolenparken’, zegt Jørgen Vig Knudstorp, ceo van de LEGO Group. ‘Nu versnellen we onze focus op de materialen.’

‘Er is geen duidelijke definitie van wat een duurzaam materiaal is’, voegt hij eraan toe. ‘Dat hangt af van verschillende factoren: de samenstelling van het materiaal, hoe het gewonnen wordt en wat er gebeurt aan het einde van de levenscyclus. Op onze zoektocht naar nieuwe materialen zullen we met al die factoren rekening houden.’