'Staat moet opnieuw baas worden bij BIAC'

Nieuws

'Staat moet opnieuw baas worden bij BIAC'

John Vandaele

15 mei 2007

CD&V-partijsecretaris Etienne Schouppe wil dat de staat opnieuw meerderheidsaandeelhouder wordt van BIAC om op die manier het aantal nachtvluchten in en om Zaventem te beperken.

Op een verkiezingsdebat over privatisering van openbare diensten in Gent verklaarde CD&V-senator Etienne Schouppe dat de privatisering van luchthavenbeheerder BIAC mee de oorzaak is van de problemen met de nachtvluchten.
‘Als je dat overlaat aan de privé kan je niet meer eisen dat er een maximum geldt voor het aantal nachtvluchten. Dat verklaart voor een deel de aanslepenede ellende voor de omwonenden en de onmogelijkheid om dat dossier op te lossen.’
Schouppe zei dat zijn partij de kwestie wel degelijk op tafel zal leggen indien ze deel uitmaakt van de volgende federale regering. ‘Ik vind dat de overheid opnieuw een meerderheidsaandeel moet verwerven in BIAC en nee, dit is geen loze bewering: we zullen daar ook daadwerkelijk naar streven.’ Ex-spoorbaas Schouppe is niet zomaar een meeloper bij de CD&V maar hoort als partijsecretaris dezer dagen tot de top van de partij.